НЛО у Кикинди

Волонтери Канцеларије за младе у Кикинди покренули су омладински часопис "Нови лист омладине". Први број штампан је у тиражу од 400 примерака, а за ову годину планирано је девет бројева.

Идеја за покретање омладинског часописа настала је током прошле године на конференцији Локалне академске мреже на којој су студенти и постдипломци презентовали своје идеје које
решавају проблеме и потребе младих на локалу.

Дамир Увалин из Канцеларије за младе истиче да је циљ часописа промоција волонтеризма и
активизма код младих:

"То значи да младима морамо пружити нешто на чему могу радити у континуитету."

На осмишљавању часописа, изради дизајна, илустрацијама и писању текстова у протекла два месеца радило је десетак младих људи. Игор Ковачевић, уредник листа, објашњава да се
на самом почетку новог броја налази уводна напомена о оснивачима и сарадницима листа:

"У овом, првом броју обрадили смо вести, чланак са темом у ком се кафићу може наручити млеко, објавили смо рецензију једне књиге, понудили разне занимљивости, стрип, хороскоп и
нека питања са одговорима."

Јана Пејаков, чланица редакције, помагала је у прикупљању питања везаних за часопис и са колегиницом припремала разговор са Дамиром Увалином.

Свака од пет средњих школа у Кикинди добила је по 80 примерака новог часописа, а један део је изложен у Дому ученика, као и у Културном центру Кикинде.

Ученици који су прочитали часопис истичу да је то оно што је било потребно младима, али да у наредним бројевима очекују више тематских садржаја.

Треба подсетити да је Национални комитет за борбу против говора мржње,оснивачу новог листа, кикиндској Канцеларији за младе, доделио признање за најакцију у 2013. години за реализацију акције "Загрљајем против говора мржње на интернету".


rts.kikinda@rts.rs

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво