Канцеларија за сарадњу са Руском Федерацијом у Ужицу

У Ужицу је отворена Канцеларија за сарадњу са Руском Федерацијом, са циљем развоја привредне сарадње и подршке привредницима Златиборског округа у наступу на руском тржишту. Канцеларију је отворио амбасадор Руске Федерације у Србији Александар Чепурин, а потписан је и споразум о сарадњи Града Ужица и Руског дома у Београду.

Привредници Златиборског округа, у овој канцеларији добиће подршку, могућност ефикасније промоције својих производа и заједничког наступа на руском тржишту.

Канцеларија је нови институционални оквир сарадње који отвара могућности за извоз производа Златиборског округа и, посебно, директне сарадње са регионима.

За компаније попут "Златиборца", "Јединства" и ужичких "Путева", које су већ деценијама на руском тржишту и имају велики углед и поверење инвеститора, како су потврдили званичници Русије, отварају се могућности за нове послове, поготово на Криму и у Јарославској области.

Унапређење сарадње могуће је, уз грађевинарство, и у области металске и прехрамбене индустрије, туризма.

Ужице је данас потписало и меморандум о привредној срадњи са Јарославском облашћу и о сарадњи са Руским домом у Београду.

На меморандум о културној сарадњи са Руским домом, најлепши печат ставила је, синоћним концертом за Ужичане, "Руска ренесанса", ансамбл престижне руске Музичке академије "Гнесин".

rts.uzice@rts.rs

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво