Здравствена заштита непотизма?

Иако је Агенција за борбу против корупције, још средином прошле године, предложила Општини Куршумлија да, због утврђеног непотизма, разреши функције директорку Дома здравља, Скупштина општине то није прихватила. Запослени у Дому здравља траже помоћ ресорног Министарства јер, како наводе, због нарушених међуљудских односа трпе највише пацијенти.

Добар просек и то што је била једини незапослени стоматолог у Куршумлији, кандидовали су директоркину ћерку за место стоматолога међу шест пријављених кандидата.

Иако се директорка  жалила на решења Агенције за борбу против корупције, Одбор Агенције одбацио је жалбу као неосновану.

Највише замерки износе управо стоматолози, оптужујући директорку др Уранију Петровић да се у одређивању вишка запослених, уместо критеријумима Министарства здравља, руководи оним интерним.

Да је политика у куршумлијском Дому здравља умешала прсте, нема сумње, јер то тврде и власт - напредњаци и социјалисти - и опозиција.

Једини радиолог у Куршумлији, др Томислав Арсенијевић, недавно је због неисплаћене дневнице од 2.000 динара тужио Дом здравља:

Одговор Здравствене инспекције, запослени чекају дуго, верују - кажу - лекарској етици и помоћи Министарства здравља.

rts.nis@rts.rs

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи