Српски језик на рачунару

Ивана Михајловић, наставница у ОШ „Бранко Радичевић” у Бору увела је у наставу српског језика рачунарску технологију. Часове свог предмета држи и у кабинету за информатику, а деци је на занимљив начин приближила и књижевност и граматику.

За свој дигитални час српског језика Ивана Михајловић, наставница у Основној школи „Бранко Радичевић" добила је прву награду на конкурсу Министарства трговине, туризма и телекомуникација.

Кабинет информатике, али настава српског језика - спој рачунарске технологије са граматиком, књижевношћу и језичком културом, у којем ђаци уче правопис и падеже, али и тумаче стихове песама.

Ивана Михајловић, некадашњи ђак ове школе, презентацијом, визуелним ефектима и стриповима, наставу подиже на много креативнији ниво.

Спој информатике и српског језика најпре на додатним часовима па у редовној настави и до награђеног мини пројекта. Наиме, Ивана је за свој дигитални час добила и награду на конкурсу Министарства трговине, туризма и телекомуникација.

rts.bor@rts.rs  

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво