Златар све популарнији

Годинама неправедно запостављен, Златар поново постаје жељена дестинација на туристичкој мапи Србије. Улагања у туристичку инфраструктуру и унапређење квалитета смештајне понуде, дали су жељене резултате, па су већ одавно распродати новогодишњи аранжмани, а у току је и продаја зимске сезоне.

Са снегом ту и тамо, у назнакама, али уз амбијент и понуду која ову планину чини другачијом, Златар је поново дестинација чији квалитет гости поново препознају.

"Ово је једна од најлепших планина у Србији то је сигурно", истиче Петар Стојаковић из Новог Сада. "Пре свега по својој дивљој лепоти, четинарима... Није урбанизовано, и уживамо у нетакнутој природи."

Дијана Месаровић, такође из Новог Сада тренира на 1300 метара надморске висине:

"Услови су невероватни - користимо шуму, стазе управо за спортисте, у самом хотелу и базен и теретану. Сви услови су одлични за рад са спортистима."

После успешне летње сезоне, зимску туристичку сезону на Златару, уз значајна улагања општине Нова Варош, обележиће изградња и почетак рада петог хотела на овој планини.

Хотел је, према речима Андрије Јеремијевића, менаџера за туризам, грађен по свим стандардима, уз поштовање традиционалног начина градње:

"Видели сте у самом ресторану шашовце познате људима овог краја, они су рађени још пре двеста година у кућама. Коришћени су углавномприродни материјали, али то нас није спречило да направимо комфорно здање."

"Урађено је много у погледу туристичке инфраструктуре", истиче Ивана Новаковић, директорка Туристичко-спортског центра Златар. "Урадили смо и много пешачких стаза, затим једну квалитетну пешачку бициклистичку и трим стазу где ће гости моћи да употпуне своје време."

У ишчекивању више снега, овде је и око четири километра стаза за професионалце али и скијаше почетнике.

Уз посебну атракцију, ноћно скијање на стази Бријежђа, од ове сезоне Златар има и две нове, рекреативне стазе и ски лифт типа "сидро", који прима 800 скијаша на сат.

"Само нам мраз треба, иначе смо све друго припремили и спремни смо", каже Војко Пурић, из "Златар путева". "Имамо шест топова, пет ‘жирафа’, обезбедили смо све само очекујемо мраз да можемо да правимо снег."

Уз нове садржаје и велико интересовање гостију, овде ће, надају се премашити прошлогодишну посећеност, када је на Златару забележено  27 хиљада ноћења.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи