Успех аматерског позоришта у Богатићу

У години када аматерско позориште "Јанко Веселиновић" из Богатића обележава шест и по деценија рада његова омладинска сцена постигла је највећи успех до сада. Поред тога што представа "Боинг боинг" пуни сале у Мачви, на Међународном фестивалу "ДОПС" у Јагодини, проглашена је за најбољу, од седам, освојила је четири награде.

Оно што је најлепше у свету глуме долази из срца и зато средњошколци из Богатића свакој представи дају најбољи део себе. Заједно истражују, уче и сазревају. Од омладинске радионице, до сцене која са редитељком Иваном Терзић негује и популарише позоришну уметност широм Србије, прошле су 3,5 године.

"Како су моји другови допринели да се развија ова представа и да овако буде добра, тако су допринели и да промене мене, наравно на боље", каже Марина Савић.

"Људи када ме питају шта имам од тога, што немам никакве приходе од тога, ја њима кажем да имам љубав, заиста је велика љубав радити у оваквој установи, са оваквим људима", каже Младен Јуришић.

Харизматични Бернард има три веренице које не знају једна за другу. Заплет почиње када се промени ред летења и све девојке дођу код њега. Комедија Марка Камелотија само у Мачви имала је десетак извођења.

"Ја играм Роберта, једну збуњену особу. Био ми је велики изазов да зградим тај лик јер у приватном животу нисам такав", каже Драган Петровић.

"Тачно, и у мом случају је исто тако. Ова награда ми је велики подстрек за даље и уложићу велики напор да бих остварила своје циљеве", каже Сања Мијаиловић.

Иако циљ рада и дружења омладинске сцене, нису биле награде, из Јагодине су са Медјународног фестивала дечјих и омладинских сцена у Богатић  стигла четири признања, за најбољу представу, режију и мушку и женску улогу. Дисциплина и одговорност су, између осталог, допринели успеху.

"Ви се уздижете метар изнад земље да неком нешто представите и морате у томе бити одговорни тако да ја од њих захтевам да они буду људи који знају где су, шта су и у сваком тренутку шта раде", каже Ивана Терзић, глумица и редитељка омладинске сцене.

"Боинг Боинг" из Богатића већ овог месеца одлетеће и у Белу Паланку. Од тридесетак пријављених представа, учествоваће, као једна од седам најуспешнијих, на још једном фестивалу омладинских сцена.

rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво