Крагујевачки мали фудбалери на Тари

Последње дане распуста многи малишани проводе са својим клубовима, на спортским припремама. Крагујевачки мали фудбалери тренирају и друже се на Тари. Екипа ТВ центра РТС-а у Крагујевцу провела је један дан са њима, од буђења до вечерње журке.

Уз завијање вукова свиће на Тари. Тада се буде и мали фудбалери. Мало поспани, али се брзо спремају у строј па на јутарње разгибавање, на терену са одраслим спортистима.

"Па тешко ми је сваког јутра, спава ми се. Код куће не устајем баш у седам. Тешко се устане после вечерње журке", кажу малишани.

Четрдесетједан малишан у кампу, најмлађи Ика је предшколац. Многима је ово прво одвањање од породица. Али се брзо осамостале.

"Ја не волим пауљ, грашак, али морам да једем, код куће мама за њих спреми пасууљ, а мени нешто друго. Ја волим све", кажу малишани.

Мали фудбалери сами сређују одећу, намештају кревете. Најбољима за награду дипломе.

"Ја понекад наместим кревет, али ако ме тата не подсети онда је тотални хаос. За сређивање моје собе диплому може да добије моја мама, не ја", кажу мали фудбалери.

Учење је обавезно, поподне сви читају лектиру.

"Друг и ја читамо исту књигу, забавно је. Стигао сам до 37. странице", кажу они.

Највише се ипак, радују тренингу. Строј, колона, загревање, па фудбалске бравуре на травнатом терену.

"У доброј сам кондицији и бољи сам фудбалер од многих дечака, каже мала Јана. 

"Два пута дневно тренирамо, ту су и шетње стазама здравља, битна нам је кондиција, али пре свега њихово здравље и правилан развој, каже тренер Дејан Димитријевић.

Пешаче сваког дана, до козје стене шест километара.

"Вредело је пешачити шест километара, кањон Дрине граница, и ова природа су дивни. Ово је најлепше место на коме сам био до сада", кажу малишани.

Напорно тренирају, али се и друже се, на Тари су заједно прославили  Урошев десети рођендан.

"Памтићу овај рођендан, јер сам га прославио са клубом", каже Урош.

Телефоне  и рачунаре оставили су код кућа, се одлично забављају, увече игре спретности, акробатике, навија се, стрепи и заплаче кад се изгуби. На крају су сви на подијуму -плешу.

rts.kragujevac@rts.rs
+381 34 335 542

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи