Клавирски маратон у Врању

Врањанци су ових дана домаћини уметницима, учесницима интернационалног Самер пиано Фестивала. Шта им музика значи, обостарно су доказали дамачњим подневним концертом испред Народног музеја.

Први пут концерт на отвореном, уметници се смењују за клавиром. Тридесетчетири степена је у хладу, а иако је на сунцу температура још виша, истинских љубитеља класичне музике има.

"Врло живо, радно, вредно. И после толико дана, видим да их не напушта ентузијазам. Поприлично је топло, али уживаћемо у музици. Одлично је све, концерти су предивни, велико искуство за децу", кажу грађани.

Клавирски маратон трајаће до касних вечерњих сати, учествује више од 20 пијаниста из Русије, Јапана, Србије, Босне и Херцеговине, САД-а, Јужне Кореје.

"Веома сам узбуђена што ћу свирати на отвореном. Музичари нису навикли да свирају тако. Надам се да ће Врањанци уживати", каже Сук Текин, пијанисткиња из Јужне Кореје.

"То је веома занимљиво искуство, могу се догодити неочекиване ствари током свирања", каже Јелена Ристић, пијанисткиња из Србије.

Место сусрета уметника и публике у вечерњим сатима је Дом војске, преко дана је организована Летња академија по узору на оне у Аустрији и Италији. Самер пиано фестивал завршава се 19. августа свечаним затварањем и концертима.

rts.vranje@rts.rs
+381 17 424 945

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво