Чобански дани у Косјерићу

Три и по деценије у Косјерицу се одржавају "Чобански дани" традиционална манифестација народног стваралаштва која је почела упоредо с развојем сеоског туризма. И ове године на популарну чобанијаду стигли су гости и пријатељи с разних страна.

По традицији, око Петровдана, Косјерићем се разлегну звуци старих песама, зашарене ношње, замирише добра храна и окупе они који воле и чувају традицију.

Живописни дефиле учесника слика је чобанских дана и тога колико место крај Скрапеза живи за њих. На челу колоне мали кувари, не случајно, јер је име града уписано и на међународној
кулинарској мапи.

Златне руке кулинара зато су незаобилазан део манифестације, а своје умеће показали су прави мајстори. На летњој врелини кувало се, димило, крчкало, а све надгледао реномирани жири.

Пре три деценије у Косјерићу су започели сеоски туризам, чобанске дане и основали туристичку организацију.Од тада траје њихова веза и преплитање.

Као финале, на позорници су се смењивали певачи и групе из ужичког краја подсећајући на старо певање. Традиционални и незаобилазни део је бирање најлепше чобанице. Титула је ове године остала у Косјерићу, а понела је Елена Остојић, до следећих Чобанских дана.

rts.uzice@rts.rs
+381 31 513 552

број коментара 0 Пошаљи коментар