Реконструкција водоводне мреже у Јагодини

Реконструкција водоводне мреже у Јагодини капитална је инвестиција града у овој години. Радови вредни 4 и по милиона евра обухватају замену 20 километара азбестних цеви и потпуну аутоматизацију изворишта,а милион и по евра донација је Владе Немачке.

Раскопане улице и тротоари у појединим деловима града, слика је на коју грађани Јагодине нису навикли. Ипак сви су свесни да после више од пола века треба заменити азбестне цеви.

Радници "Телекомуникација" из Блаца који изводе радове кажу да је посао врло сложен, јер на појединим деоницама нема уцртаних инсталација. Доста је и ручног копања због кофигурације терена.

У јагодинском предузећу "Стандард" које управља водоводом кажу да је ово посао века.Поред комплетне замене система цеви и магистралних водова радиће  се и аутоматизација изворишта.

Кредитни споразум Немачке развојне банке, Владе Немачке и Владе Србије почео је октобра прошле године,а град се изборио за још једну значајну инвестицију. Потпуно ће бити реконструисано и постројење за прераду отпадних вода.

Радови ће коштати шест и по милиона евра, а 95 одсто овог износа биће грант Немачке Владе, договорила је локална самоуправа.

Реконструкција водовода и нови бунари обезбедиће Јагодини још 120 литара у секунди здраве воде за пиће. Надлежни процењују да ће то осигурати несметано снабдевање водом наредних 30 година.

rts.jagodina@rts.rs
+381 35 244 221

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи