Читај ми!

Медицинар у Супер лиги

Шабац је одувек био препознатљив по доброј рукометној школи и великим резултатима. Поред рукометаша Металопластике у највишем рангу у Супер Лиги у наредној сезони поново ће играти и девојке Медицинара.

После само три године од готово гашења клуба, шабачке рукометашице поново су у друштву најбољих. Сан да се Медицинар врати у Супер лигу досањале су девојке које су стале у заштиту и клуба, рукометног умећа и спортског достојанства.

"Ово је права шабачка рукометна прича, највећи успех, Медицинар се вратио тамо где му је место, то смо сви жељно ишчекивали. Три године смо се борили, кратак перио, јако смо срећни сви", каже Јелена Тошковић, капитен ЖРК Медицинар Шабац.

Прваци Прве лиге групе Центар и победници у квалификацијама, сезону бележе са 26 победа, једним нерешеним и три изгубљена меча. Већина утакмица добијених са преко 20 голова разлике.

"Спој младости и искуства и једног великог имена рукометног Ане Радовић што је довело до овог успеха каквог смо направили", каже Маја Перић, тренер ЖРК Медицинар Шабац.

Од прве генерације пре 39 година до данас бројне су девојке које су носиле клубске ознаке. Многе од њих остале су верне и када је било најтеже.

"Постигли смо ово само зато што су у клубу и око клуба истински заљубљеници у рукомет, волонтери, људи који знају шта је спорт, шта је победити, шта је изгубити утакмицу, а ми смо овог пута изашли као највећи победници", каже Наташа Степановић, председник ЖРК Медицинар Шабац.

Четири деценије постојања Медицинар ће обележити као суперлигаш. Клуб који је од готово распада успео и да поново оформи школу рукомета и уз лопту и терен привуче преко стотину девојчица. Уз признања првотимки, медаље су засијале и код најмлађих.

rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи