Читај ми!

У Рибници критично

Услед вишедневних обилних киша, ниво река у краљевачком крају је у сталном порасту, и на појединим местима достигнута је критична граница. Поплављено је двадесетак кућа, угрожено неколико мостова и десетина хектара ораница.

Реке у краљевачком крају и даље расту, а најкритичнија ситуација је у приобаљу Рибнице и Каменичке реке.

Рибница је поткопавањем обала угрозила неколико кућа у истоименом насељу у Краљеву. Највећа опасност прети породичној кући Драгане Игњатовић. Њена мајка Драгица Томић каже да је за два сата ниво Рибнице порастао за читав метар и да велика опасност прети и комшијским кућама на обали.

Ниво реке достигао је ниво мањих мостова који су једина веза насеља са Краљевом. По речима Драгослава Салинића, уколико се нешто хитно не предузме, мост ће бити срушен, а мештани одсечени од света.

У Каменици, вода је ушла у неколико викендица, а у засеоку Дрежинци, због одрона, обустављен је саобраћај према Гочу.

Становници најугроженијих места организовали су редовна дежурства, а Штаб за ванредне ситуације, како је речено дописнику РТС-а, стално прати стање на терену.

rts.kraljevo@rts.rs

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво