Читај ми!

Изненађење кроса

На Европском првенству у кросу у конкуренцији млађих сениора, у Београду, Немања Церовац, освојио је бронзу. Стручњаци кажу да је треће место најпријатније изненађење кроса. Двадесетдвогодишњи Шапчанин на атлетску стазу вратио се после трогодишње паузе.

Стазу од 8.000 метара на Београдском Ушћу, Немања Церовац из Шапца, истрчао је за 24 минута и осам секунди. Током трке постепено је појачавао темпо и веровао у успех.

"Морао сам да дам све од себе, нон-стоп сам себи говорио: "Ја морам, ја желим то 3. место, желим постоље". До последњег метра оно је било неизвесно, у последњих 50-так метара, успео сам да обиђем Украјинца и да будем трећи", каже Немања.

Немања Церовац атлетику је почео да тренира са 15 година. Прву победу остварио је на кросу РТС-а у Шапцу. За седам година освојио је више од 120 медаља и тридесетак пехара.

Поред одличја, један од најдражих детаља у његовој соби је велики постер, који је после освојене бронзе на Европском првенству у кросу, добио од својих колега и пријатеља.

Председник атлетског клуба "Темпо" Велимир Планко каже да Немања може бити пример и млађим и старијим како се ради, јер не штеди себе.

"Немања од малих ногу верује, да само рад и само рад даје резултате", додаје Планко.

Радни дан Немање Церовца, почиње у 5 часова и 30 минута. После јутарњег тренинга иде на посао, студира и дружи се. Захваљујући вери и упорности, успео је да се после повреде врати атлетици. Спорт му даје, како каже, и физичку и психичку снагу.

"Недељно претрчим 140 километара на тренингу. После посла идем на тренинг и после тренинга све буде другачије. Доста тренирам поред реке и спорт ме чини срећнијим и испуњенијим у току дана", каже Немања.

Са тренером Милошем Митрићем, Немања Церовац је остварио овогодишњи сан. Сада се припрема и трчи ка новом циљу - испуњењу норме за Европско првенство на хиљаду и по метара.

rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво