Читај ми!

Изложба Милићa Петровићa

У галерији Нишког културног центра отворена је изложба слика Милића Петровићa. Реч је о једном од најнаграђиванијих нишких дизајнера и сликара, коме је ово седма самостална изложба.

"Поетика у слици" назив је изложбе Милића Петровића у галерији Нишког културног центра, на којој представио тридесетакак уља на платну. Аутор каже да инпирацију налази у природи, а у радовима доминира плава боја.

"Често поистовећујемо плаву са византијском плавом и фрескама. Међутим, када погледамо воду, ваздух и све што нас окружује, прво што видимо јесте то плаветнило", каже Милић Петровић, академски сликар.

Петровић је као дизајнер уникатаног и индустријског текстила, таписерија и тепиха десет година дуго радио у фабрици Нитекс.

Професор мр Славољуб Тодоровић Зоркин, рецензент каже да је за њега индустријски дизајн био само пратећи сегмент, само вокал, а први глас је била теорија форме, теорија обликовања и ликовни елементи који су апсолутно свуда присутни.

Аутор да каже да кроз топлину радова, покушава да посматрача увуче у свој свет и пренесе му поруку.

"Ја кажем да слика мора да има пет димензија. Четврта димензија је време, а пета духовно стање човека. Ако не постоји пета димензија, онда је техника савршена, али слика беживотна", каже сликар.

Радови Милића Петровића изложени су у галерији Нишког културног центра до 25. новембра.

rts.nis@rts.rs
+381 18 236 588

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво