За срећније детињство

Дневни боравак за особе са инвалидитетом "Сунце" у Водицама код Прокупља, једини у Топличком округу, осавременио је рад. Набављена је табла за интерактивну учионицу, а у новој фискултурној сали ради се физикална терапија, корективна гимнастика и тренира за спортска такмичења.

Једини дневни боравак за особе са инвалидитетом у Топлици, "Сунце" у Водицама код Прокупља,  је осавременио рад са својим корисницима.

Набављена је паметна табла за интерактивну учионицу, у новој фискултурној сали ради се физикална терапија, корективна гимнастика и тренира за спортска такмичења, а у новим радионицама се тка на разбоју.

Вуле и Јелена кажу да се од разбоја не би одвојили цео дан, а њихови пријатељи из дневног боравка "Сунце" у Водицама код Прокупља радују се часовима на паметној табли. А да им није тешко да и у спорту, као и у животу, са много воље, труда и зноја постижу добре резултате потврђују медаље.

"За моје дете много значи ово. Оно испуни свој дан овде. Кући је мирна и све ми исприча шта ради овде", каже Милић Гордана.

"Имам овде, у овом дневном боравку двоје деце и сестру. Шта друго да кажем сем да смо задовољни и они и ја. Због мене што могу да испуним свој дан, а и они што науче доста тога овде", каже Љиљана Петровић.

"Сунце" је једини  дневни боравак за особе са инвалидитетом у Топлици. Кроз различите програме и радионице пружа комплетан програм психофизичке и социјалне подршке за петнаесторо корисника и њихове породице.

Председник удружења оболелих од мишићних и неуромишићних болести Топличког округа Драган Петровић каже да су учинили све да социјализују ову децу и да им обезбеде боље услове живота

"Сада смо, задња два месеца направили две радионице, односно једну учионицу са интерактивном таблом и једну радионицу за израду ћилима, односно са разбојима", додаје он.

Жељко Плавшић, ментор у програмима реформе социјалне заштите каже да у Прокупљу имају републички пример добре праксе где се на један структуиран начин ради са децом.

"При том, обезбеђени су сви услови да деца могу да добију подршку на основу њихових потреба", каже Плавшић.

Када буде завршен, комплекс "Сунце" треба да постане окружни центар за развој услуга социјалне заштите.

rts.prokuplje@rts.rs
+381 27 329 108

број коментара 0 пошаљи коментар