Читај ми!

Обнова туризма - нада за Гаџин Хан

Обнова туристичких објекатa на Каменичком Вису и у Доњем Душнику испод Суве планине, који су годинама пропадали, могла би помоћи мештанима да лакше дођу до посла.

Туристичко друштво за угоститељство, туризам и трговину "Трем" у Нишу, приватизовано је пре пет година. Некада је имало четири угоститељска објекта, који су углавном годинама пропадали, јер није било никаквих улагања.

Бунгалове на Каменичком Вису код Ниша, саграђене седамдесетих година прошлог века, уништили су немар, киша и снег, али и хулигани.

Пре четири године продати су локалном туристичком друштву, које је у сређивање 10 од 21 бунгалова уложило 800.000 динара:

Саша Нешић, председник Туристичког друштва "Каменички Вис", каже да би било најбоље када би могли да издају објекте некоме ко ће о њима професионално водити рачуна.

И Хотел Трем у Доњем Душнику испод Суве планине деценијама је пропадао. Нови власник, Мирољуб Цветковић, планира да овде, у нетакнутој природи, направи старачки дом по угледу на Запад. Али има и друге планове:

"Мислим да ћу да узмем у закуп и базен, да изградим и спортске терене, да направим горе неки хостел за путнике пролазнике, пошто сад овде мало иде и на туризам."

За сиромашну општину Гаџин Хан обнова хотела у Доњем Душнику може да значи само корист - пре неколико година имала је 12.000 становника, а сада тек нешто више од осам хиљада. Пердседник општине сматра да би отварање нових радних места ублажило проблем миграција на том подручју.

У Туристичкој агенцији "Трем" кажу да је једини објекат који је у њиховом власништву, а који је још у функцији, Хотел "Ниш" у Чању. О свом пословању, у овој агенцији нису желели да говоре пред камером.

Туристичко друштво "Трем" продато је на аукцији почетком 2008. године, а нови већински власник накнадно је продао бунгалове на Каменичком Вису и хотел у Доњем Душнику.

rts.nis@rts.rs
+381 18 236 588

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара