Читај ми!

МИН локомотива у Нишу ради пуном паром

Иако је у реструктурирању, предузеће "МИН локомотива" у Нишу ради пуним капацитетом, јер се за потребе "Железница Србије" ремонтује 10 локомотива. Највећи проблем био је банкарски депозит од 10 одсто вредности посла, односно 36 милиона динара, који је одобрен тек по добијању кредита од државе. Рокови за испоруку локомотива неће моћи да се испуне, јер поједини резервни делови стижу из иностранства.

"МИН локомотива" у Нишу, иако је у реструктурирању, ради пуним капацитетом, јер се за потребе "Железница Србије" ремонтује десет локомотива.

Највећи проблем био је банкарски депозит од десет одсто вредности посла, то јест 36 милиона динара, који је одобрен тек по добијању кредита од државе. Рокови за испоруку локомотива неће моћи да се испуне, јер поједини резервни делови стижу из иностранства.

Да ли је ремонтована локомотива у поптуности спремна за пругу, пре но што и званично напусти погон фабрике проверавају стручњаци из мешинске индустрије, али и инспектори са Желенице. Пуштање вештачке кише један је од начина да се уоче пропусти.

До краја године посла ће бити, јер су нишки машинци, као једини ремонтер јавног саобраћаја у Србији, имали бољу понуду од конкурената из Хрватске и Румуније, па су од наше државе добили овај велики посао.

Конкурисали су и на тендерима у Бугарској и Републици Српској, а спремни су, кажу, да поправаљају и локомотиве и других земаља у региону.

Резервни делови стижу из Енглеске, Чешке, Румуније, али и од наших добављача. Један од највећих проблема је што се на испоруку чека неколико месеци.

Скоро три и по деценије Драгослав Цветковић ремонтује локомотиве. Њему је остало још шест година до пензије и, како каже, посла има још много.

Италијани су пре пет година у процесу приватизације први купили ову нишку фабрику. Продали су је Румунима, а после раскида уговора, припала је држави. 

rts.nis@rts.rs
+381 18 236-588 

  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара