Читај ми!

Без чекања на пејсмејкер

У Краљевачкој болници почео је да ради Пејсмејкер центар где ће помоћ бити пружана не само пацијентима из краљевачког краја већ из Расинског и Моравичког округа. Прегледи се заказују сваког раднног дана, контроле су средом и петком, а уградња пејсмејкера четвртком.

Стручни тим краљевачке болнице, са др Јорданом Петровићем на челу, уградио је већ 22 стална пејсмекера, а у амбуланти дневно у просеку обаве између 20 и 30 контролних прегледа.

"Ово је нова страница у историји краљевачког здравства", наглашава др Звонко Веселиновић, који најављује опремање ангио-сале:

"Отварање овог центра има велики значај, јер у Србији чак 65 одсто болесника има неку од кардиоваскуларних болести, а овде ће бити пружана помоћ свим болесницима који болују од коронарних болести, хитним случајевима, пре свега онима који имају инфаркт али и друга обољења срца, из Рашког, Расинског и Моравичког округа."

Захваљујући помоћи Министарства здравља Србије и Завода за здравствену заштиту Србије, у Србији нема проблема са снабдевањем најквалитетнијим пејсмекерима казе др Јордан Петровић, шеф тима краљевачког Пејсмејкер центра:

"Од огромног је значаја и чињеница да пацијенти који већ имају уграђене пејсмејкере не морају више да путују у Београд или Ниш и Крагујевац на контролни преглед, тим пре што је реч углавном о старијим људима који су због тога не тако ретко одустајали од прегледа."

Листе чекања за сада не постоје, будући да је центар тек отворен.

Прегледи у амбуланти заказују се сваког радног дана, а контроле се обављају средом и петком. Уградња пејсмејкера за сада се ради само четвртком.

rts.kraljevo@rts.rs
+381 36 333 465

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво