Читај ми!

Краљевачки одликаши

У четвртом седам краљевачке Гимназије сви ђаци разред завршавају са одличним успехом: просек оцена је готово 5,00. Неки су томе додали и победе на такмичењима, па неће полагати пријемни испит за факултет, а цео разред иде на заједничко летовање.

Једно одељење и сви одлични ђаци. По систему вероватноће, могуће је када су у питању матуранти краљевачке Гимназије.

Четврто седам је одељење је какво сваки разредни старешина може само да пожели. Математику имају "у малом прсту", енглески говоре као матерњи, а професорка српског, каже, памтиће ову генерацију до краја живота.

"То је одељење са којим сам постигла више него и са једним одељењем друштвено-језичког смера", каже Марина Панић, професор српског језика Гимназије у Краљеву. "Једноставно, као просветни радник, осећала сам се први пут задовољном, јер нико као они није показао толику свест о значају образовања."

Међу четрнаесторо стопостотних одликаша, један се издвојио. Павле Стевановић обезбедио је себи упис на Математички факултет без пријемног испита.

Павле је, каже, тако и планирао: "Од почетка сам ишао на то да учешћем и добрим пласманом на такмичењима и олимпијадама обезбедим себи место на факултету. Нисам морао да јурим ни за просеком."

Одељење је малобројно, али се нису међусобно такмичили већ су једни другима помагали у освајању знања. Били су шампиони у другарству, врсни глумци, рецитатори, музичари, спортисти.

Као права породица, ученици четвртог седам у августу одлазе заједно на море, у Грчку.

У дугој историји краљевачке Гимназије нису имали овакво одељење и очекују да ће на природно-Математичком и Електро-техничком факултету у Београду наставити да, после средњошкол¬ских петица, ређају студентске десетке.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво