Читај ми!

Бесплатни здравствени прегледи спортиста

Кикинда је друга општина у Војводини, а трећа у Србији, која је омогућила својим спортистима бесплатне здравствене превентивне прегледе. Општина ће годишње за ову намену издвајати три милиона динара.

Захваљујући уговору о пословно-техничкој сарадњи између кикиндске локалне самоуправе и Опште болнице спортисти ће убудуће моћи да бесплатно преконтролишу своје здравље и обаве неопходне прегледе.

Општина ће годишње за ову намену издвајати три милиона динара.

Владимир Тошевски, тренер СТК "Бас компјутерс", подсећа да су клубови у обавези да два пута годишње ураде здравствене прегледе својих чланова.

"Кад се узме у обзир број играча у нашем клубу, а то је њих тридесетак, и кад све то помножите са ценом прегледе, онда је то велика сума. Зато је овај уговор велика ствар за нас", каже Тошевски.

Потписници уговора сагласни су у оцени да је њиме дата веома значајна подршка спортистима, али и здравственој установи.

Драгана Дукић, чланица Општинског већа задужена за спорт и омладину, каже да им је то база за све остало, јер, како додаје, ништа не вреде ни сређени стадиони, ни добре свлачионице, ако деца нису здрава.

Директор Опште болнице у Кикинди Милан Митрић каже да је лепо то што трошкови прегледа више неће падати на терет спортиста, а добро је и за болницу.

"Наша установа ће од општине добијати средства за прегледе, који подразумевају преглед код специјалисте спортске медицине и неопходне лабораторијске обраде", додаје Митрић.

У Кикинди постоје бројни спортски клубови који се такмиче на свим нивоима, од општинских до савезних. Бесплатни здравствени прегледи поспешиће редовнију и потпунију контролу здравља, а тиме и постизање значајнијих спортских резултата.

rts.kikinda@rts.rs

+381 230 439-745

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се