Читај ми!

Дани Палестине у Крагујевцу

Крагујевац и палестински град Јерихон прошле године потписали су Повељу о сарадњи и братимљењу. Традиционално добри односи двеју земаља потврђени су и овогодишњом манифестацијом Дани Палестине у Крагујевцу.

Традиционално добри односи двеју земаља и, посебно, градова побратима Јерихона и Крагујевца, потврђени су и овогодишњом манифестацијом Дани Палестине. У Пешачкој зони у центру Крагујевца из Палестине организовали су културно-уметнички програм.

У присуству Мухамеда Набхама, амбасадора Палестине у Србији, Мухамеда Ђајалта, градоначелника Јерихона, Телала Елзике, палестинског конзула у Србији, и председника Удружења бивших југословенских студената из Палестине, домаћинима се представило културно-уметничко друштво за неговање традиције Међана из Јерусалима.

"Ово је веза која траје већ годинама и све више се продубљује, међуљудске везе се шире и тај однос поприма сваком годином све више садржаја", рекао је амбасадор Палестине у Србији Мухамед Набхам. "Највреднији у томе су међуљудски односи који се развијају између Јерихона и Крагујевца. Недавно је председник ваше земље, Томислав Николић посетио Палестину што је била и прва посета једног српског председника нашој земљи."

Град Крагујевац је прошле године, током посете палестинском граду Јерихону представио српску културну и историјску баштину.

Делегација града Крагујевца који су чинили чланови Центра за неговање традиционалне културе "Абрашевић", Градске туристичке организације "Крагујевац" и крагујевачких медија посетила је древни град Јерихон где је у оквиру "Дана Крагујевца" представила туристичке потенцијале, фолклор и националну кухињу.

rts.kragujevac@rts.rs
 тел. 034 / 335 542

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво