Читај ми!

Концерт у част Миланског едикта

Поводом годишњице Миланског едикта, Нишки симфонијски оркестар је у Нишу одржао концерт под називом "Захвалност творцу". Са члановима оркестра наступили су солисти из Београда, Крагујевца и Ниша.

Нишки симфонијски оркестар одржао је у Нишу концерт поводом прославе 1.700 година Миланског едикта. Чланови оркестра кажу да је реч о веома амбициозном пројекту.

"Јесте амбциозан, зато што је реч о неким композицијама које се ретко изводе и које не спадају у неки класичан репертоар симфонијског оркестра", каже Александар Спасић, диригент.

Ускрсу је био посвећен Перголезијев ораторијум Стабат матер, а Шостаковичев Концерт за клавир и оркестар, прави је изазов за сваког пијанисту.

"Одликује се стварно великим виртуозитетом и променом ритмова, тако да изазов јесте, али доста смо се добро уклопили", каже Петар Младеновић, пијаниста.

Овакви концерти су ретки, а намењени су и публици која није довољно упозната са оваквом музиком.

Директор Нишког симфонијског оркестра Весна Братић каже да им је циљ да врате публику и да се извуку из клишеа: "увертира-концерт-симфонија".

Ово је први од три концерта која су посвећена јубилеју Миланског едикта, а у Нишком симфонијском оркестру, за наредне концете већ најављују, поред домаћих учесника и велики број наступа из иностранства.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво