Читај ми!

Бржи и сигурнији возови

Завршена је реконструкција деонице пруге од Штитара до Петловаче на железничком правцу Рума-Шабац-Лозница-државна граница са Републиком Српском. Возови убудуће неће морати да успоравају кроз Мачву, а осигурана је и већа безбедност.

Уместо 20 километара на сат, возови ће од Штитара до Петловаче убудуће ићи 80 километара на сат, и превозити већи терет. Ремонтовано је 14,3 километра колосека и уређено једанаест путних прелаза. На овој деоници од Шапца до Лознице ово су први радови након више од шест деценија.

"Добијамо сигурност и безбедност теретног саобраћаја, а у задње две године имали смо испадања око пет возова. То значи да ћемо мирније спавати и нећемо имати отклањања последица ванредних догђаја која су трајала и по седам дана", каже Иван Грујичић, шеф секције за инфраструктуру чвора Рума.

За сада ће саобраћати само теретни, а до краја наредне године када се реконструише и  деоница од Петловаче биће омогућен и путнички саобраћај од Шапца до Лознице. У радове Железница Србије уложила је милион и по евра.

Директор "Железнице Србије" Милован Марковић каже да је њихова жеља да у будућности и друге као и ову регионалну пругу ремонтују тако што ће користити материју коју добијају ремонтовањем магистралних пруга.

"Већ у наредној години планирају се радови на Коридору 10 који ће се финансирати из руског кредита и ми ћемо паралелно са ремонтовањем магистралних пруга наставити да овакве пруге попут Шапца - Лозница доведемо у боље стање", каже Марковић.

На деоници од Шапца до Руме, уместо шинобуса старог више од 40 година, ускоро ће саобраћати нови воз руске пропизводње, који ће обезбедити удобнији и сигурнији превоз путника.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво