Читај ми!

Рекордна производња Првог партизана

Један од највећих извозника војне индустрије, ужичко предузеће "Први Партизан", у односу на прошлу годину, бележи дупло већу производњу. У овој фабрици наменске индустрије, спроводи се и пројекат модернизације и подмлађивање кадра.

Производња више од 220 милиона јединица, од којих највећи део чини спортска и ловачка муниција, упркос постојећим, ограниченим капацитетима, како кажу, у ужичкој наменској индустрији, резултат је великог ангажовања 550 стално и 800 повремено запослених радника.

"Разне обуке и разне послове сам прошао док нисам прешао да радим на машини као мајстор. Три године сам се пре тога обучавао овде", каже Бојан Виторовић.

"Битно ми је да ова фабрика приушти социјално и пензионо и наравно материјално. Много ми значи овај посао и волела бих да останем овде", каже Мирјана Радојичић.

Мајстор Бранко Вуловић каже да је посао одговоран, али да су услови одлични и плата више него задовољавајућа.

Овогодишњи, 60 милиона долара вредан извоз ужичке муниције, која се продаје на тржиштима Америке, Африке, Азије, Аустралије и Европске уније, како се очекује, у наредној години, биће и премашен.

Директор фабрике "Први Партизан" у Ужицу Добросав Андрић каже да они у 2012. години имају реализацију на северно-америчком тржишту од 30 милиона долара.

"План је и већ договорено да та бројака за 2013. годину буде читавих 40 милиона долара на годишњем нивоу", каже Андрић.

Стално повећање производње, уз подршку Фонда за развој и из сопствених средстава, овде прати, 22 милиона евра вредан пројекат модернизације капацитета. У овај објекат, како је планирано, већ од пролећа биће измештен подземни погон за израду чауре и зрна. То ће, како кажу, значајно појефтинити производњу, али и подићи ниво безбедности запослених.

Изградњом ове, а потом и хале за комплетирање муниције на локацији изван града, до краја 2014. године, биће завршен процес модернизације ужичког "Првог Партизана" који ће унапредити производњу и извозне капацитете ове фабрике.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво