Читај ми!

Веште руке младе Нишлијке

Млада предузимљива Нишлијка док спрема испите из економије плете и хекла уникатне одевне предмете. Наташа Благојевић тако ради оно што воли, а наруџбине прима путем интернета, па се нађе и за џепарац.

Од дипломе економског факултета Наташу Благојевић дели свега неколико испита, а смисао за моду и бизнис већ су је издвојили међу вршњацима.

Наташа је млада и предузимљива Нишлијка која није пропустила шансу да хоби претвори у бизнис. Док спрема испите из економије, она креира, плете и хекла уникатне одевне предмете, а поруџбине стижу путем интернета.

Наташа Благојевић каже да је спојила своју љубав према традицији, ручном раду, интернету и моди.

"Све сам то повезала. То је нешто што стварно волим и што ме интересује, а и другима се свиђа", истиче Наташа.

Научила је да плете када је пожелела бели шал, а није га било у продаји. А када се фотографијом похвалила на Фејсбуку, стигла је и прва поруџбина.

"После тога сам наставила да радим и за друге по наруџбинама и тако сам почела да зарађујем", објашњава Наташа.

Њену интернет пошту затрпавају поруџбине, па су у посао укључене и бака и мама, а из ове мале породичне радионице свакодневно одлазе најкреативнији плетени модели.

Наташин отац Кокан Благојевић каже да је себе пронашла у том послу, а при том је нашла и зараду за свој трошак.

Своје ново умеће млада и спретна Нишлијка желела да подели са колегама студентима, и то кроз радионице плетења и хеклања.

Уз плетену гардеробу која је поново у моди, младе плетиље мотивисане су и могућношћу солидне зараде.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво