Читај ми!

За живот без насиља

Крагујевачка полиција je, у сарадњи са партнерима из локалне заједнице, покренула пројекат "За живот без насиља", чији је циљ борба против врашњачког насиља, спречавање малолетничке делинквенције и других видова насилничког понашања међу младима.

Пројекат "Живот без насиља" је наставак програма "Да ли знате где су вам деца" коју је Полицијска управа Крагујевац реализовала у сарадњи са родитељима основаца и средњошколаца.

Пројекат "За живот без насиља" спроводи се у сарадњи са мисијом ОЕБС-а у нашој земљи.

"ОЕБС је, у сарадњи са Министарством унутрашњих послова, радио анализу о безбедносним проблемима, и за последње три године МУП је друга институција по поверењу грађана, захваљујући добрим резултатима у борби против криминала", навео је руководилац програма Роберт Пазос. "На локалном нивоу, ефекти ових акција биће познати по окончању пројекта."

Крагујевац је најбезбеднији град у Србији, рекао је Иван Ђоровић, начелник Полицијске управе Крагујевац.

"Крагујевац је и даље на оном месту на којем је био свих претходних година, и за сада ни један други град нема епитет најбезбеднијег у Србији. Настојаћемо да задржимо тај епитет и даље", нагласио је Ћоровић. "Овим активностима, пре свега превентивним, желимо да одржимо стање опште безбедности у граду."

Циљна група у овом пројекту су млади узраста од 14 до 18 година. Прва у низу едукативних трибина биће одржана у Првој техничкој школи у Крагујевцу. У пројекат ће бити укључено шест основних и средњих школа, а планирано је да акција траје до краја октобра.

На пројекту "Живот без насиља" сарађују основне и средње школе, родитељи, локална самоуправа, Канцеларија за младе, Црвени крст, Центар за социјални рад и Школска управа.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво