Шабачка "Чивијада"

Почела шабачка "Чивијада", манифестација која се традиционално најављује као "белосветски вашар хумора и сатире.

Осмех је лек за све, поручују Шапчани. Осмех је и једина улазница за Чивијашку републику која је отворила врата за све добронамерне и расположене госте, али и оне који то нису, јер ће, кажу Шапчани, на белосветском вашару хумора и сатире имати разлога да буду весели.

Током манифестације у граду ће бити бројне манифестације од изложби до шампитијаде, такмичења карикатуриста, сатиричара и афористичара.

На фудбалском терену поново ће се наћи љути противници конобари и глумци, политичари и новинари, а у пешачкој зони од фолклора до салсе, од чивијашког кола, дечјег карневала до великог карневала који ће по броју гостију превазићи све досадашње.

Из 11 земаља стиже 40 карневалских група, па ће тако шабачком пешачком зоном, по најавама из Туристичке организације, прошетати од Македонаца и Босанаца до Кубанаца.

Чивијашка Република је једина држава на свету која сваке године у исто време бира председника, тако ће Шапчани у суботу сазнати и која ће правила и закони у престоници смеха важити до наредне године.

Кључеве Чивијашке републике преузеће Љубодраг Стојадиновић. Мото 44. Чивијаде је "Зезамо кризу у Малом Паризу",  а ко ће у чивијашком двобоју извући чивију и дебљи крај, пресудиће искључиво дебљина новчаника.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво