Читај ми!

ФИНА пливачки маратон у Шапцу

Победник 43. међународног пливачког маратона "Јарак - Шабац" је Иван Афаневич из Русије, а у женској конкуренцији његова земљакиња Олга Козјудуб. Традиционално такмичење на реци Сави осми пут се одржава у оквиру ФИНА купа.

Деоницу дугу 19 километара од Јарка до Шапца, двадесетједногодишњи Иван Афаневич препливао је за 2 сата, 51 минут и 17 секунди.

Због неправилног уласка у циљне бове, дискфалификовани су такмичари из Сирије, Италије и Мађарске, тако да је друго место припало Аргентинцу Гиљерму Бертоли, док је трећи био Крис Бревен из Ирске.

"Јарак-Шабац" је веома јака трка, рекао је победник данашњег пливачког маратона Иван Афаневић: "На почетку сам заостајао за групом, па сам је стугао, захваљујући љидима из чамца и тренеру. Он ме је водио и довео до првог места."

У женској конкуренцији, прва на циљ стигла је његова земљакиња Олга Козјудуб.
На овогодишњем маратону учествовало је 37 пливача из 17 земаља. Већина њих високо је рангирана на светској листи.

"Шабачки маратон је изузетно важан за ФИНА календар такмичења. То је календар у којем постоје такмичења у рекама, у језерима", рекао је Жан Пол Нарс, делегат Међународне пливачке федерације (ФИНА). "Оно што је најзанимљивије у вези са овим маратоном јесте то што сваки пливач има свог чамџију и то је оно што га чини јединственим. "

На овогодишњем пливачком маратону, Србија је имала четворо представника, а најбоље од њих пласирао се петнаестогодишњи Никола Ступар из Новог Сада, који је заузео 11. место.
Рођен 3 месеца после њега, најмлађи учесник маратона био је Дује Милан из Сплита.

"Први пут сам на овом маратону, и част ми је пливати са овако великим пливачима", рекао је Дује. "Припремао сам се за ово три месеца."

Пливаче и караван који их је пратио бодрили су многи грађани са обе Савске обале. За Шапчане је, како је рекла Драгица Танасић, сваки маратон празник: "Ми их бодримо са обале и уживамо."

За све Шапчане који су пливаче дочекали на плажи "Стари град" организован је забавно-спортски програм.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво