Читај ми!

Велико интересовање за Прибојску бању

Прибојска бања деценијама гостима препоручује лековитост бањских извора. Проблем је што, упркос интересовању, у Бањи има свега 600 лежаја. Руски инвеститори спремни да уложе 16 милиона евра.

Већ деценијама Прибојска бања гостима препоручује лековитост бањских извора. Због ње би, судећи по интересовању, много више од садашњих 600 лежаја било попуњено током читаве године.

Иванка, Миљана, Паша, деле слично искуства много лекара су обишле док су стигле до Прибојске Бање коју од тада не мењају.

"Има шест година како долазим у Прибојску Бању и од тада се осећам много боље", каже Иванка Конотар из Бијелог Поља.

Купање у базенима, уз терапију ласером, магнетима и вежбањем у сали, препоручује се за лечење реуматизма, кичме, посттрауматских стања, стерилитета, као и кожних обољења, али за све који су у Бањи нашли лек, мало је, већ резервисаних, сто лежајева у стационару који послују у саставу ужичког Здравственог центра, и око 500 у приватном смештају.

Радисава Радиновић из Пријепоља каже да је добила упут од лекара и у фебруару месецу резервисала за јун.

Перо Никачевић из "Етно села Гај" код Прибојске Бање каже да је код њега све до краја августа пуно. И сви гости Бање су под медицинским третманом.

"Код нас су контраиндикације врло мале за ову воду, да не могу да уђу у базен. Али су сви пацијенти обавезни да дођу код нас на преглед, ми им дамо упутства, пропишемо колико да буду у базену", каже управник Службе за физикалну медицину Драган Пијевчевић.

За проширење капацитета и модернизацију Бање урађена је и скупа пројектна документација, контактирани инвеститори, али, у прибојској општини кажу да је на потезу држава.

Председник Општине Прибој Лазар Рвовић каже да имају заинтересоване инвеститоре, а да је несхватљиво да скоро две године не може да се реши правоснажно и својинско питање постојећег Рехабилитационог центра.

И каква год да буде одлука, руски инвеститори спремни су да уложе 16 милиона евра и искористе, у интересу свих, туристички потенцијал Бање, којој је, за сада, лековитост једина препорука.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи