Читај ми!

Учитељица коју ђаци неће заборавити

Учитељица Верица Поповић из Крушевца направила је филм "Овде станују сећања" и поклонила својим ученицима за растанак. Филм је монтиран од видео-материјала који је учитељица Верица снимала од првог сусрета са децом у школи до последњих дана четвртог разреда.

Верица Поповић, учитељица у Основној школи "Драгомир Марковић" у Крушевцу, једна је од оних разредних наставника од којих се ђаци са жаљењем растају. Да им олакша, уочи растанка са својим ђацима из четвртог четири, поклонила је диск са компилацијом најлепших детаља из њиховог четворогодишњег дружења.

Речима "драги моји, испричаћу вам једну причу...", почиње филм "Овде станују сећања", монтиран од видео-материјала који је учитељица Верица стрпљиво снимала од првог сусрета са децом у школи до последњих дана четвртог разреда.

И то је само један од њених гестова који су њеним ђацима улепшали школовање.

"Много је добра зато што нам дели бомбоне пред сваки писмени задатак да бисмо се осећали сигурније", кажу њени ђаци и додају да им је делила честитке за рођендан.

"Ми као да нисмо другови него део велике породице. Тако се лепо слажемо", каже Ања. Ученици су се радовали и редовним суботњим излетима а, како кажу, надају се да ће тако остати и убудуће.

Као и њихова деца, и родитељи имају само лепе речи о учитељици.

"Они једва чекају да оду у школу. Воле једни друге. Никада између њих није било никаквих сукоба, тужакања, насиља. Све то захваљујући учитељици", каже Александра Трајковић.

Родитељи хвале и сарадњу са учитељицом. Љиљана Ђелић каже да је од првог дана са њима о свему отворено разговарала.

"Тако смо стекли поверење у њу и препустили смо јој да нас обавести када нешто није у реду или када постоји неки проблем. Тек смо тада нешто предузимали."

Веза и искрен однос између деце, учитеља и родитеља најважнији су у педагошком раду, сматра Верица Поповић, којој је ово трећа генерација ученика коју је водила од првог до четвртог разреда.

"Вредност нашег заједничког рада у протекле четири године је то што су они доста научили и уклопили се, а највећа је пријатељство које су стекли, зато што су заиста по томе посебни".

Дејство оних чаробних бомбона које су им помагале приликом решавања тешких задатака још траје. Верују ученици четвртог четири, и то само када их добију од учитељице. Иако су оцене закључене, бомбоне ће помоћи приликом испуњења још једне заједничке жеље уочи летњег распуста. Да и у петом разреду остану сви на окупу.

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се