Читај ми!

Сезона купања у октобру?

Купалишни комплекс у Бабушници, који се градио двадесет година, завршен је крајем октобра прошле године и свечано отворен поводом Дана општине. Тада су градски оци обећали да ће базен спремно дочекати купаче на почетку летње сезоне.

Базен у Бабушници, иако свечано отворен пре осам месеци, није спреман за купаче. Купалишни комплекс још чека употребну дозволу, хемикалије за соларне панеле, поправку оштећених делова око базена.

У међувремену, општина је Дирекцији за изградњу дала базене на газдовање.

Директор Дирекције за изградњу Бабушнице Драгослав Станојевић очекује да после коначног завршетка радова буде урађен технички пријем и да ће базен добити употребну дозволу. Почетком јула базен би требало да прими купаче.

Бабушничани су са одобравањем гледали на завршетак базена, јер у овој вароши није постојало место које би заменило, за већину, недостижно море.

Нови председник општине Бабушница Саша Стаменковић на дужности је тек неколико дана. Сматра да је приоритет нове власти отварање малих и средњих предузећа, запошљавање људи, а самим тим и подизање стандарда који је један од најнижих у Србији. Ипак, каже, да и купалишни комплекс спада у подизање квалитета живота његових суграђана:

"И Бабушница треба да живи, као и све друге средине. Она нормално треба да приушти све друге лепе ствари, као што је базен и пратећа инфраструктура."

За одржавање базена у току сезоне, према процени, потребно је око два и по милиона динара из локалног буџета. Иако се не зна када ће почети да раде базени, цена дневне карте биће 100 динара, а месечне хиљаду.

Бабушничани се, како у шали кажу, оптимистички надају да неће морати да чекају још један кишни октобар, па да виде пуне базене.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи