Читај ми!

Ниш и даље без нове власти

Због недостатка кворума, одложена конститутивна седница Скупштине града Ниша. Одборници ДС-а, УРС-а и СПС-а нису дошли на седницу.

Конституивна седница Скупштине града Ниша одложена је због недостатка кворума узрокованог недоласком одборника Демократске странке, Уједињених региона Србије и Социјалистичке партије Србије.

Од укупно 61 одборника у градској скупштинској сали појавило се 23 одборника - представника Српске напредне странке, Демократске странке србије и Либерално демократске партије.

Секретар скупштине у старом сазиву Љубомир Петровић обавестио је одборнике о недостатку кворума и рекао да ће нови термин одржавња седнице одредити председник локалног парламента у старом сазиву Миле Илић.

Представници СНС-а, ДСС-а и ЛДП-а критиковали су понашање демократа, коалиције окупљене око социјалиста и УРС, оценивши да је то "грубо поигравање народном вољом".

На локалним изборима у Нишу СНС је освојила 17 мандата, ДС 15, УРС 11, коалиција СПС-ПУПС-ЈС 10, а ДСС и ЛДП по четири мандата.

Страначки прваци у Нишу најавили су јуче да ће седница, после верификације одборничких мандата, бити прекинута или ће бити одложена уколико не буде кворума, јер договор о већини још није постигнут.

Иако су из СНС претходних дана најављивали да ће договора о већини бити и да ће се знати састав коалиције уочи одржавање седнице, потпредседник Градског одбора СНС Милош Милованчевић је рекао јуче да договор о већини ипак није постигнут.

Законски рок за конституисање скупшине града Ниша истиче 14. јула, два месеца после проглашења изборних резултата у којима су СНС и ДС добили највише одборника у граду.

Странкама чији одборници нису пристуствавли конститутивној седници нису желели да открију разлоге за то. Они тврде да преговори о формирању већине у Нишу увелико трају и да ће је град добити до краја месеца.

Уколико се у законском року у Нишу не конституише Скупштина, Влада Србије по закону може да је распусти, а председник републичког парламента да распише нове локалне изборе.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво