Читај ми!

Узроци тровања?

Пацијенти Института Радон у Нишкој Бањи, који су током викенда имали стомачне проблеме, осећају се боље. Нови случајеви нису пријављени, а резултати анализа очекују се до краја недеље.

Скоро сви пацијенти Института "Радон" који су имали стомачне тегобе опоравили су се, већ наредног дана и наставили са редовним активностима у Нишкој Бањи.

Пацијенти кажу да не знају да ли је од хране, али да су после вечере осетили мучнину и болове у стомаку.

Стомачни проблеми јавили су се у суботу после вечере. У кухињи Радона је уобичајен радни дан, након узорковања хране и дезинфекције свих просторија.

Јасмина Илић, шеф кухиње каже да се храна са јеловника припрема  уз примену стандарда безбедности хране Хасап: "Примењујемо све мере предострожности, температуру складиштења. Све се евидентира сваког тренутка."

У Институту истичу да су пацијенти имали релативно лаку клиничку слику и да је све брзо санирано.

Директор Института Александар Димић каже да су предузели све мере које су предвиђене у оваквим ситуацијама.

"Узорковали смо храну и столицу пацијената и послали на анализу у Институт за јавно здравље, а предузели смо и све мере дезинфекције", додаје Димић.

Резултати анализе узорака хране и брисева столице заражених пацијената биће познати до краја недеље.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи