Читај ми!

Отворена врата атељеа

У Ноћи атељеа, која је овог викенда први пут одржана у Чачку, посетиоци су прошетали кроз просторе у којима уметници раде и стварају и на нов начин доживели све оно што чини савремену уметничку сцену.

И афирмисани и млади уметници чије радове чачанска ликовна публика није имала прилику да упозна, отворили су врата својих атељеа. Тако се Милици и Валентини пружила шанса да се окушају у стварању свог уметничког дела.

"Први пут сам у овом атељеу и стварно је забавно", каже Милица док слаже коцкице у мозаик. "Никада пре нисам ово радила."

Валентина, која и сама слика, то је веч раније покушала, али јој је било једнако забавно.

Сандра Шесто Ђекић је однедавно у Чачку. Иако је за њом више од сто двадесет изложби, самосталне двадесет три, први пут је отворила атеље за посетиоце.

Она каже да су овакви сусрети са публиком много приснији него на изложбама: "Људи могу да дођу, пробају, виде оно шта им одговара, да се поново врате ако желе и тако прате процес који траје читаву ноћ. Почели смо са коцкицом, градимо мозаик и на крају ћемо имати једну слику."

У опуштеној атмосфери представило се двадесет петоро чачанских уметника,  а публика је имала прилику да сазна нешто више о савременој уметничкој сцени.

"Ово је савршена прилика да публици подробније објаснимо уметност, поготову савремену, која је мени блиска", каже уметница  Бојана Стаменковић. "Они тако могу да боље разумеју оно што се ствара, да разумеју концепт, само уметничко дело и нашу причу, нашу поенту - оно због чега ми то радимо."

Ноћ атељеа одржана је први пут у Чачку, а посетиоци су прошетали кроз просторе у којима уметници раде и стварају и на нов начин доживели све оно што чини савремену уметничку сцену.

Ноћ отворених атељеа у Чачку организовао je Културни центар Лифт.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво