Читај ми!

Бенд Џенис Џоплин у Ужицу

Велику европску турнеју, група Биг Брадер анд холдинг компани, са којом се Џенис Џоплин прославила шездесетих година прошлог века, почела је из Ужица, наступом на 11. међународном блуз и рок фестивалу.

На Међународном блуз и рок фестивалу "Ин вајерс" (У жицама) у Ужицу наступио је Биг Брадер анд Холдинг компани из Сан Франциска. Из бенда који је свирао с Џенис Џоплин били су Петер Албин и Сем Андрју, а вокал, Мери Бриџит Дејвис, пет година је наступала у бродвејском мјузиклу посвећеном великој звезди.

Хитови из шездесетих година прошлог века у новој верзији и бенд који је мешавина две генерације,оригиналне и нове, школованих музичара, потврдили су енергију с којом Биг брадер свира дуже од пола века.

"Ми свирамо из срца и душе све време и то је једино што ми умемо да радимо", каже члан групе Сем Ендрју.

То показује како стара музика може бити лепа на свој начин с новом енергијом коју су донели нови чланови и са певачицом која те песме које знамо тумачи на свој начин, рекао је рок критичар Петар Поповић:

"Она не вређа успомену на Џенис Џоплин, али доноси једну нову вредност коју ми нисмо очекивали."

Добру енергију препознала је ужичка публика и несебично је наградила.

Неки од њих сматрају да су Биг Брадер млађи него што су били шездесетих, а општи утисак је да се ни већи градови или фестивали не би постидели свирком која се чула у Ужицу.

Ужице је прва станица европске турнеје Биг Брадера, која се наставља по Немачкој и Италији. И то је преседан, јер се најчешће креће из великих центара.

"Срби су другачији и лепши", рекао је Сем Ендрју, који каже да су за четири дана проведена у Србији, чланови групе потпуно променили мишљење о Словенима с којим су кренули на турнеју.

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи