Читај ми!

Кувари су на цени

Све више младих нишлија заинтересовано је за Угоститељско-туристичку школу. Захваљујући доброј пракси у школском ресторану "Маргер" кувари се веома лако запошљавају и у земљи и у иностранству.

Угоститељско-туристичка школа последњих година једна је од најпопуларнијих у Нишу. Најтраженији су кувари, који су, захваљујући доброј пракси, тражени и у земљи и у иностранству.

Посебну пажњу у школском ресторану "Маргер" скренула је похована зова.

"Занимало ме како ће то да изгледа, па сам убрала цветове зове, направила смесу као за палачинке и у томе их умакала и поховала. Много се свим допало", каже Милица Коцић, кулинарски техничар.

Креативност је само један од изазова овог посла. Душан Митић, матурант ове школе каже да му није било тешко да се определи за ово занимање.

"Волим да будем кувар и допао ми се овај смер, а и касније могу да се запослим", каже Душан.

Јована Баловић додаје да се распитала код ученика који су завршили ову школу, па пошто су и оно задовољни, како каже, ово занимање јој је било прва жеља када се уписивала.

Готови сви образовни профили у овој школи су на цени. Интересовање је велико, пре свега, како кажу, због сигурног посла.

Директорка школе Љиљана Стојановић каже да сарађују са Словенијом и Швајцарском и да је велика потражња, нарочито за куварима.

"Практично не можемо да одговоримо на све захтеве, јер се многи опредељују да студирају", каже Стојановићева.

Сања Петровић професорка туризма додала је да је ова школа последњих пет година нарочито популарна, и да се, иако је мањи број деце, увек упише свих осам одељења, а највеће интересовање је за куваре и туристичке техничаре.

Ученици ове школе највише времена проводе на пракси. Рад у рестарану за њих ће, како кажу, бити још озбиљнији тест, а за Нишлије прилика да уживају у специјалитетима по приступачнијим ценама.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара