Читај ми!

Поново ухапшен власник "Метал система"

Бивши власник и директор "Метал система" Крагујевац Драгољуб Р., који је пре годину дана био ухапшен заједно са власником и директором предузећа "Дајмонд", поново је ухапшен под сумњом да је починио кривично дело злоупотребе овлашћења у привреди.

Крагујевачка полиција је, у сарадњи са Вишим тужилаштвом у Крагујевцу, лишила слободе Драгољуба Р. (42), бившег власника и директора предузећа ДОО "Метал системи" Крагујевац, због постојања сумње да је починио кривично дело злоупотребе овлашћења у привреди, наводи се у саопштењу Полицијске управе Крагујевац.

Драгољуб Р. се сумњичи да је на основу фалсификоване документације, тј. лагер листе о фиктивним залихама робе "Метал система", 2008. године подигао кредит у ОТП банци од 85.000.000 динара. 

Кредит  није вратио, нити га је банка могла наплатити путем залога, јер су залихе робе као залога биле фиктивне. Тиме је оштетио банку за наведени износ, а за своје предузеће прибавио противправну имовинску корист, наводи се у саопштењу Полицијске управе Крагујевац.

Драгољуб  Р. је и пре око годину дана  ухапшен  заједно са Н. Ц. (41), власником и директором предузећа "Дајмонд" из Крагујевца, због постојања основа сумње да су злоупотребили службени положај и фалсификовали службене исправе.

После саслушања, истражни судија Вишег суда у Крагујевцу, бившем власнику "Метал система"  одредио је притвор.

Крагујевачко предузеће "Метал системи", решењем Агенције за привредне регистре пре годину дана подржављена је фирма, у којој држава има већински пакет од 57 одсто акција. Некадашњем власнику "Метал система", Д. Р., остало је 33 одсто акција, док је запосленима припало 10 одсто капитала фирме.

Подржављењу су претходили вишемесечни протести радника тог предузећа који су, између осталог, тражили и поништење приватизације.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи