Читај ми!

Јуниорско првенство у тенису

У Шапцу је одржано Јуниорско првенство Србије у тенису. У финалним мечевима тријумфовали су Дарко Јандрић из Беочина и Џина Миловановић из Београда.

У финалу Јуниорског државног првенства у Шапцу Дарко Јандрић (17) из Беочина у финалу је савладао Јефту Кецића из Мокрина са 2:1, по сетовима 2:6, 6:3, 6:4. Први носилац такмичења каже да је ова победа за њега, до сада, највећи успех.

"Никад нисам дошао ни до полуфинала овако јаког турнира", рекао је после меча Дарко Јандрић". "Данашњи меч био је веома исцрпљујући. Играли смо више од три сата, само су нијансе су одлучиле ко ће победити."

После победе на ИТФ турниру у Истанбулу, Џина Миловановић (16) из Београдског Партизана тријумфовала је и на Државном првенству. У финалу је савладала клупску другарицу Мину Марковић са 6:4, 6:1 по сетовима.

"Конкуренција је била јака и ово је велики успех за мене и велико искуство, јер сам први пут освојила државно првенство", каже Џина.

На квалификационим мечевима и главном турниру у Шапцу такмичило се стотинак тенисера до 18 година.

Директор турнира Ненад Црногорац каже да се од првих десет такмичара на ранг листи ТСС, појавило осам, што, како каже, указује на изузетно квалитетан турнир.

Шабац је први пут био домаћин овако значајног тениског такмичења.

Душан Орландић, генерални секретар ТСС каже да желе да се и у овом делу Србије тенис рашири и заживи у оној мери у којој је заживео у Београду и у Војводини и да мисли да је највећи потенцијал у талентованој деци.

Победници турнира нашу земљу представљаће на такмичењима у иностранству. Поред титуле коју су освојили, од организатора и града Шапца, који је био покровитељ, добили су и пригодне поклоне.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво