Читај ми!

Колико се трошило за Ускрс

Ове године, Шапчани су за ускршње празнике трошили мање новца него претходних година, тако да је и ускршња трпеза била нешто скромнија.

Традиционалну ускршњу трпезу Шапчана у великој  мери одређивала дебљина новчаника, а он је код многих тањи него протеклих година.

Продавци кажу да се и меса и јајај куповало мање него прошле године. Није било ни уобичајене потражње ускршње декорације, тако да се осим у већим продавницама, на пијацама и мањим радњама куповала само боја и сличице за јаја.

Многи Шапчани су, изгледа, направили другачију финансијску конструкцију. Уместо за богатију трпезу, новац су одвојили за путовање и краћи одмор провели ван града.

Јаја и месо остали су у рафовима, али су зато сви ускршњи аранжмани од неколико дана распродати.

Према речима Гордане Живковић, из туристичке агенције  "Бонаца", Шапчани су највише путовали у европске градове - Будимпешту, Беч, Рим, Приз, Барселону, Венецију, за које су аранжмани коштали од 80 до 600 евра.

У туристичким агенцијама су задовољни и због одличне потражње аранжмана за мајске празнике. За трговце у прехрамбеним радњама ускршња зарада је изостала, иако је већина продавница радила сваког дана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи