Читај ми!

Трећи живот Књажевачких новина

Редакција Нових књажевачких новина обележила је трећу годину редовног излажења и 50. број листа. Овај двонедељник наследио је Књажевачке новине основане 1978. године.

Књажевачке новине изалазиле су, уз два прекида, од 1978. до 2008. године, када су, заједно са градским радијом и телевизијом, угашене после лоше приватизације.

Пре три године, тај лист доживљава свој трећи почетак, овог пута под називом Нове књажевачке новине, у издању борског Медија центра и уз подршку и помоћ Општине Књажевац.

Према речима мр Звонка Дамњановића, главног и одговорног уредника Нових књажевачких новина, Медија центар је почео да издаје књажевачки двонедељник на позив групе младих људи из Књажевца који живе у Бору, воле свој крај и залажу се за настављање традиције штампаних медија у родном граду.

Нове књажевачке новине уређују се, технички припремају и штампају у Бору, а текстове пишу новинари и сарадници из Књажевца.

Новинар Саша Тодоровић из Књажевца, после петнаестогодишњег искуства на радију и телевизији, успешно се прилагођава начину рада у новинама:

„Новине имају своју тежину, а с обзиром на то да у Књажевцу, нажалост, локална телевизија може да се гледа само преко кабловског система и да њен програм не могу да прате мештани сеоских насеља, мислим да су новине важне за општину и да имају свој утицај."

Брана Филиповић, уредник Нових књажевачких новина и доајен новинарства у Тимочкој крајини, рад на уређивању листа не доживљава само као професионалну обавезу:

„Да није било Књажевачких новина никада не бих заволео књажевачки крај и Стару планину, најлепше место на свету."

Поновно излажење локалног листа највише је обрадовало верне читаоце, као што је песник Бане Стојановић, који локалне новине скаупља још од 1978. године.

Педијатар др Драгана Митровић је и читатељка и сарадница Нових књажевачких новина, јер редовно објављује своје текстове у рубрици посвећеној здравственом образовању младих.

На свечаности поводом 50. броја, пријатељима и сарадницима листа уручене су пригодне захвалнице и признања.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи