Читај ми!

Oстварени снови једне учитељице

Милица Милошевић, учитељица Основне школе "Олга Милутиновић" у селу Годачица код Краљева из школских клупа на животни пут извела је преко десетак генерација ђака. Међу бившим ученицима, који ће је испратити у пензију, су и Миличина ћерка, која је сада директор школе и син-професор технике и информатике.

За 38 година рада као учитељица Основне школе "Олга Милутиновић" у селу Годачица код Краљева, Милица Милошевић је извела преко десетак генерација ђака, данас успешних људи, међу којима и своју децу Снежану и Новицу.

Само кратак свакодневни сусрет пред школом учитељица Милица и ћерка Снежана, њена бивша ученица, а сада директорка, искористе за разговор о породичним темама, а онда свака на своје радно место. Ћерка у директорску канцеларију, мајка међу своје ученике четвртог разреда, своју последњу генерацију.

Милица с поносом прича о садашњим ученицима, као и многим генерацијама којима је улила прва знања, али и о својој деци, просветним радницима.

Омиљена учитељица каже да је увек деци говорила да добро уче, раде, буду искрена и поштена и да се сама боре и изборе за своје место у друштву.

То што јој је, стицајем околности ћерка директорка, како каже, за њу је само обавеза више, јер кад директор уђе у учионицу, ма ко да је то, каже, увек има треме.

Породично васпитање и мајчино богато учитељско и животно искуство Снежани су били од непроцењивог значаја.

"Мама је увек имала добар став према нама, можда је била понекад строжија него што треба, али је, у суштини, то било за наше добро. На радном месту родбинске везе се не препознају. Свако ради свој посао и одлично сарађујемо", каже млада директорка.

О Милици и Снежани и ученици и просветни радници школе у Годачици имају само речи хвале. Колеге кажу да свако ради свој посао, без било каквих проблема и неспоразума, а ђаци да такву учитељицу и директорку ретко која школа има.

Однедавно у школи у Годачици, коју похађа око 180 ученика, за сада с фондом од десет часова, ради и Снежанин брат Новица, професор технике и информатике. Када им крајем године мајка оде у заслужену пензију, учиниће то, како каже, пуна срца, јер у лепој и племенитој професији оставља добре наследнике.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво