Читај ми!

Почели "Гулини дани"

У Петровцу на Млави отворена је трећа Смотра глумачких остварења "Гулини дани". Овај позоришни фестивал организује се у знак сећања на познатог глумца, Петровчанина, Драгољуба Милосављевића Гулу.

Драгољуба Милосављевића Гулу публика памти по бројним улогама у филмовима и телевизијским серијама. Његови Петровчани га се сећају као дивног човека, који се увек, и радо, враћао родном месту крај Млаве. Некадашње колеге о великом  комичару и данас говоре с великим поштовањем.

Глумац Иван Бекјарев, који је отворио овогодишње "Гулине дане", каже да је са Драгољубом Милосављевићем веома много радио, јер су обојица били чланови Југословенског драмског позоришта.

Гула је, сећа се Бекјарев, био сјајан комичар а, како каже, само велики глумци могу се остварити у комедији.

Треће смотру глумачких остварења у Петровцу на Млави отворило је аматерско позориште "Бата Булић", представом "Ближи небу", у режији Маге Милановића. Петровачки глумци су својим бравурама, одушевили публику. За глумца вечери проглашен је Добривоје Петровић, коме је ово трећа плакета са Гулиним ликом.

Овогодишњи "Гулини дани" имају међународни карактер. Осим позоришта из Србије, на сцени петровачког Културно-просветног центра наступиће и глумци из Колашина и Славонског Брода.

Смотра глумачких остварења "Гулини дани", траје до 24 марта, до када ће публика моћи да види још пет представа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво