Читај ми!

Радници "Желвоза" штрајкују глађу

Четворица радника "Желвоза", због неисплаћених отпремнина, почела штрајк глађу. Већ две недеље више од 400 радника "Желвоза" штрајкује у сали смедеревске скупштине.

Неколико радника "Желвоза", који већ 15 дана штрајкују у сали Скупштине града Смедерева због неисплаћених отпремнина, започели су штрајк глађу.

Незадовољни што им још није исплаћена отпремнина коју чекају од новембра прошле године, четворица од 444 радника "Желвоза", колико их две недеље не напушта салу смередевске скупштине, почели су штрајк глађу.

Члан Иницијативног штрајкачког одбора радника који су, сходно програму Владе Србије, добровољно пристали да напусте фабрику уз отпремнину, Дејан Живковић рекао је за Бету да су радници "очигледно преварени".

"Две недеље смо у градској Скупштини, овде спавамо две седмице, као да никоме није стало до нас, као да смо мање вредни. Нас 444 радника, сви смо инвалиди, болесни, не знамо шта ћемо. Ми смо мајстори из производње, ми не знамо те политичке игре, нас су учили да држимо до речи", навео је Живковић.

Живковић је рекао да нема више снаге за преговоре и поручио да ће радници изаћи "као људи, или на носилима или у сандуцима".

Понуђено решење за исплату отпремнина је да се преко Комерцијалне банке добије кредит покривен меницама Фонда за развој.

Да би тај кредит био одобрен, неопходно је да градска скупштина Смедерева донесе закључак да се купи ресторан фабрике "Желвоз" и да се парама добијеним за ресторан исплате отпремнине.

Мада је градоначелник тврдио да је куповина некретнина разумно решење, одборници га нису прихватили, после чега је уследио штрајк.

Локална самоуправа је доставила новинарима саопштење о томе да разматра могућност да купи ресторан фабрике "Желвоз" и да тако обезбеди новац за исплату отпремнине радницима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво