Крађа решетака на сливницима

У Шапцу су учестале крађе сливничких решетака, због чега се из градског водовода и буџета издвајају додатна средства, а угрожена је и безбедност грађана. Полиција је ухватила тројицу крадљиваца, а у току је акција откривања и других организованих група.

Сигурносне браве на сливницима принудна је новина на шабачким улицама. Због учесталих крађа решетака, постављено је преко стотину нових у квартовима који су били најчешћа мета крадљиваца.

Радослав Кушић каже да лопови сада имају могућност само да обијају сигуроносне браве, а за то им треба доста времена: "На неколико места су пробали, али нису однели сливник, остала је само искривљена плоча."

Стамбено комунална полиција, од почетка године, поднела је 212 пријава против непознатих лица. Укупна материјална штета за два и по месеца премашује милион и по динара, уз немерљиву цену угрожавања безбедности грађана.

У џаковима је прикупљен само мали део заплењених остатака сливничких решетака и шахтова, за чију су крађу осумњичена тројица починилаца већ позната полицији. Само у једној улици преко ноћи нестале су 24 решетке.

Небојша Лазаревић, вођа сектора у Полицијској испостави у Шапцу, каже да извршиоци не бирају ни место ни време за крађу, већ иду од улице до улице, и ноћу и дању, па украдено предају на отпад.

Надлежни за сливничку мрежу у шабачком Водоводу, прошле године су због тога додатно затварали 550 рупа. Посла има напретек и ове године. Свака нова решетка, тешка око 15 килограма, кошта седам и по хиљада динара, а крадљивци за полупане као секундарну сировину на отпадима добијају око 1.000 динара.

Владимир Вујковић, радник предузећа "Водовод" у Шапцу каже да су у само једној улици у току дана променили четрнаест решетака, а у целом кварту педесет једну.

Сигурносне браве увећавају цену за 40 одсто, али у Водоводу очекују да ће та инвестиција бити далеко мања од досадашњих штета које су плаћане из градског буџета.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара