Крађа на железници

У Кикинди је у јуну прошле године било пет крађа сигнално-сигурносне опреме на железничким прелазима, чија је вредност четири милиона динара. Од тада, најмање два пута недељно, на мети лопова су уређаји на железници.

Шине, делови вагона, колосечни прибор, телефонски каблови крај пруга из којих се извлачи бакар све чешће су на мети лопова у Кикинди. Најновија крађа догодила се на другом километру од  железничке станице у Кикинди према Румунији.

Горан Блажић, шеф Железничке станице у Кикинди, наводи да је посечено пет телефонских стубова са којих је скинуто 300 метара кабла. Штета није само материјална - тиме је онемогућено споразумевање наше и румунске железничке управе.

Сада са отправницима возова може да се комуницира само преко градских телефона.

"То није у духу наших прописа", каже Блажић. "Телефони које користимо нису укључени у систем тако да информација која се пренесе није регистрована, а самим тим није ни валидна."

О крађи је одмах обавештена полиција. "Извршили смо одређене оперативне мере и радње с циљем да идентификујемо извршиоце овог кривичног дела", рекао је виши полицијски инспектор Зоран Сивачки.

Полицијски службеници су на трагу починиоцима ове крађе, али забрињава чињеница да је у односу на 2009. годину, на територији коју покрива Полицијска управа Кикинда, број имовинских кривичних дела удвостручен, све чешћи актери су малолетници, као и они који до сада нису евидентирани као извршиоци кривичних дела.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара