Читај ми!

Радници Магнохрома блокирали мост на Ибру

Више од 300 бивших радника краљевачког Магнохрома блокирало је данас на пола сата мост преко Ибра на улазу у Краљево, тражећи заостале зараде.

"УРС је уништио раднике Србије. Ово је геноцид и мртвима је боље, хвала Србијо! Седамнаест дана робовања и глади, робови смо сопствене државе" -  неки су од транспарената које су носили бивши радници Магнохрома из Краљева, који су данас, у знак протеста због неисплаћених зарада, блокирали мост преко Ибра.

Један од штрајкача, Душан Вукадиновић, затражио је од градоначелника Краљева Љубише Симовића да помогне радницима. Бивши радници штрајкују већ 17 дана у згради Скупштине Општине Краљево.

Крајем фебруара Агенција за приватизацију понудила је бившим радницима да се у висини њихових потраживања стави хипотека на слободну имовину Магнохрома, што они нису прихватили.

Магнохром је 2008. године, уз отпремнине, напустило око 1.900 радника, од којих је 1.300 тужило предузеће за неисплаћене заостале плате за шта им се, по извршним судским пресудама, дугује око 570 милиона динара, а са каматама и судским таксама дуг је већи од једне милијарде.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво