Радници Магнохрома блокирали мост на Ибру

Више од 300 бивших радника краљевачког Магнохрома блокирало је данас на пола сата мост преко Ибра на улазу у Краљево, тражећи заостале зараде.

"УРС је уништио раднике Србије. Ово је геноцид и мртвима је боље, хвала Србијо! Седамнаест дана робовања и глади, робови смо сопствене државе" -  неки су од транспарената које су носили бивши радници Магнохрома из Краљева, који су данас, у знак протеста због неисплаћених зарада, блокирали мост преко Ибра.

Један од штрајкача, Душан Вукадиновић, затражио је од градоначелника Краљева Љубише Симовића да помогне радницима. Бивши радници штрајкују већ 17 дана у згради Скупштине Општине Краљево.

Крајем фебруара Агенција за приватизацију понудила је бившим радницима да се у висини њихових потраживања стави хипотека на слободну имовину Магнохрома, што они нису прихватили.

Магнохром је 2008. године, уз отпремнине, напустило око 1.900 радника, од којих је 1.300 тужило предузеће за неисплаћене заостале плате за шта им се, по извршним судским пресудама, дугује око 570 милиона динара, а са каматама и судским таксама дуг је већи од једне милијарде.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(уторак, 13. мар 2012, 08:26) - anonymous [нерегистровани]

pomoc za ne razumem

Samo malo da pripomognem sa objasnjenjem. Naravno da je to receno sa onim namerama koje ste pomenuli,kao sto se sada isto prica i za zelezaru US Stila. Kao pale se peci,krece sve....dok ne prodju izbori.

(понедељак, 12. мар 2012, 23:16) - Beco [нерегистровани]

Ne razumem !

Pre par meseci slusali smo vise puta u Vestima RTS-a kako Magnohrom pokrece proizvodnju, kako svi od uprave do radnika imaju istu platu da bi doprineli preporodu Magnohroma, kako, kako, itd. Dans evo opet nista, propale privatizacije, ljudi bez primanja i posla. Pitam se koliko je proverena infomacija, to jest dezinformacija pre nego sto se objavi u najgledanijoj emisiji u Srbiji. Da li je to politicki orkestrirano ? Nadam se da nije.