Читај ми!

Легализација кућу чува

Комисија за процену штете од снега у Врању примила је 240 захтева за процену оштећења помоћних и пољопривредних, кућа, гаража и школских зграда. Право на накнаду имаће само легализовани објекти.

Снег се топи, па су оштећења на објектима све уочљивија. Комисија за процену штете у Врању процењује колико су оштећени објекти у том крају. Клизишта за сада мирују, кажу у Штабу за ванредне ситуације.

Бочни зидови и поткровља повезани тракама и жицом, под теретом снега почели су да се одвајају и урушавају. Породица Илић живи у старој кући, и сада се плаше да зид, који може лако да падне, не направи штету пролазницима.

Штета може да се санира, али то подразумева скидање кровне конструкције и попречних зидова.

Наташа Трајковић, грађевински инжењер, каже да је потребно да се ураде косе армиране бетонске греде, јер је то, можда, један од разлога зашто се ово десило.

У општини Врање оштећени суи помоћни објекти и куће, гараже и надстрешнице.

Председник Комисије за процену штете Зоран Цветковић каже да су оштећења велика на многим објектима, али да, уколико је власник легализовао објекат и плаћао порез држави, може да тражи надокнаду штете.

Нагомилани снег на крововима један је од фактора оштећења, али и недовољно стручни грађевински радови, недовољан нагиб крова и труле потпорне греде. Комисија процену предаје Градском већу, а оно доноси одлуку о висини накнаде.

Градски оперативни тим прати и потенцијална клизишта у Пчињском округу која, за сада, мирују. Ризична подручја због наглог топљења снега или нових падавина су у околини Врања, Владичиног Хана и Трговишта.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво