Игра геометријских симбола

У галерији Двориште панчевачког Културног центра отворена изложба скулптура Ирене Димитријевић.

Чврсте гвоздене структуре и радови од теракоте београдске уметнице Ирене Димитријевић постављени су у панчевачком уметничком дворишту. За своју другу самосталну изложбу, уметница је  одабрала девет скулптура.

 

Ирена каже да је идеја била да представи урбани простор, међутим, игра са несиметричним геометријским фигурама водила је у измаштани свет, који сваки посматрач доживљава на различит начин.

"Ова изложба је моје трагање у уметности, мој лични развој, игра геометријским симболима. Скулпуре стоје самостално у простору, сама сам их радила од почетка до краја, укључујући и варење, а битно је и да су недоречене, тако да сваки појединац може да их прочита на себи својствен начин", каже Ирена.

Ова уметница је, како каже, желела да остави траг у сећању посматрача, у уметности савременог доба, али и метафизички траг свог постојања. Разумевање за овакав уметнички израз показао је панчевачки Културни центар, који увек даје шансу младим ствараоцима да излажу у њиховим галеријама.

"Културни центар има четири галерије, тако да за све има места. Постоји и пројекат Аартскејп, где је младим ауторима пружена могућност да пошаљу своје радове на наш сајт и налог на Фејсбуку. Публика гласа за најбољи и он се потом излаже на фасади наше Галерије савремене уметности", каже Моника Хусар Токин.

Ускоро ће се на сајту Културног центра Панчева појавити и виртуелна галерија, где ће уметници моћи и на тај начин да прикажу своје радове.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи