Евакуација најугроженијих

Ужички Штаб за ванредне ситуације донео је одлуку о евакуацији људи са завејаних подручја који одбијају да напусте своје куће, а Штаб није у могућности да им у оваквим временским условима обезбедити континуирано снадбевање и пружање помоћи.

Због угрожених људи који са подручја града Ужица, пре свега сеоских месних заједница, одбијају да напусте своје домове, Штаб за ванредне ситуације донео је одлуку о њиховој евакуацији са завејаног подручја и делова града у којима није могуће обезбедити помоћ.

Наредба о делимичној евакуацији коју је донео ужички Штаб за ванредне ситуације, односи се на труднице, болесне, лица са посебним потребама као и особе којима је неопходна туђа нега и помоћ, а коју не могу да добију.

Уколико их после информација са терена буде, та лица, биће евакуисана у Општу болницу или Дом за старе на Жабучју. Осим тога, а у складу са препоруком Владе о штедњи струје, која је упркос упозорењима, протеклих дана на територији коју покрива Електродистрибуција Ужице, била 25 одсто већа него у истом периоду ранијих година, Штаб је ограничио или омогућио минималну испоруку струје установама и предузећима, великим потрошачима који нису од виталног значаја за свакодневно функционисање.

На територији града спроведене су рестрикције јавне расвете, а у сеоским месним заједницама и њено потпуно искључење. Овим планским рестрикцијама и искључењима расвете, Град ће остварити уштеду од 2 одсто, што иако недовољно, како кажу, у оваквој ситуацији није занемарљиво.

број коментара 0 Пошаљи коментар