Читај ми!

Крађа медицинске опреме у Врању

Из операционе сале Гинеколошког блока Здравственог центра у Врању украдена су два адаптера апарата за лапараскопију. Руководство Здравственог центра сматра да је у питању саботажа, јер се украдени делови не могу користити у друге сврхе. Три операције ове недеље су отказане. Истрага је у току.

Делови апарата за лапароскопију нестали су из операционе сале Гинеколошко-акушерског одељења у Здравственом центру у Врању. Како приступ овој просторији има мали број људи, из управе болнице сматрају да је реч о саботажи.  

Апарат за лапараскопију је неупотребљив, а ни украдени делови, адаптери за две камере, не могу да се користе одвојено од уређаја. Они се налазе у стерилној операционој сали где је приступ дозвољен само медицинским радницима.

Директор Здравственог центра Урош Трајковић каже да се кроз операциони блок креће врло узак круг људи, па је, како каже, реч о класичној саботажи.

"Десет година апарат је био на одељењу хирургије и није коришћен. Поправљен је пре две године и од тада су осамдесет и две жене оперисане. Предност је краће време опоравка, свега дан до два. Класична операција изискује десетодневни боравак у болници", каже Трајковић.

Докторка Љиљана Живуловић, начелник Гинекологије каже да су сви на овом одељењу затечени оним што се дешава.

Постоји могућност, најављује управа здравственог центра, да се запослени полиграфски испитају. Наручени су украдени делови, али је потребно време да их немачки произвођач испоручи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво